Behöver du motion och vacker utsikt?

Behöver du motion och vacker utsikt?


Ta då med dig cykeln och åk till Passau och cykla längs Donau så länge du vill, fem dagar, tio dagar eller hela vägen, du bestämmer. Det finns speciella företag som arrangerar sådana härliga resor, vad gör att du tvekar. Tänk dig att varje dag färdas i ditt tempo, med dina krafter, en fem sex mil närmare målet, ett mål som du egentligen inte vill uppnå. Du vill ju vara kvar i den här miljön, kunna ta in alla intryck, och bara njuta fullt ut. Om det så är av dofterna eller det vidunderliga landskapet, eller Donau. Du njuter på detta sätt som du troligtvis inte gjort förut i livet. Om du nu inte har cyklat denna eller någon annan flodväg tidigare. Det finns andra än Donau, det ska erkännas. Men Donau har sina härliga nedförsbackar, nästan hela tiden känns det som.

Du ska inte cykla snabbt, du ska cykla psykiskt, så som Kjelle Bergkvist uttryckte det i filmen Jack.Då cyklade men visserligen på vackra Gotland, nu är du i ett alpland, där det kan finnas hyfsat höga toppar. Men det är inte dessa du ska passera, du ska håll dig nära Donau. Och så småningom komma fram till Wien, även det en riktig höjdarstad. Där du kan spendera mycket tid och bara njuta av alla caféer och uteserveringar. Och till detta har du alla klassiska byggnader, Wien är ju som ett enda stort byggnadsäventyr. Missa inte det.
På väg till Wien passerar du några av Österrikes bästa vindistrikt. Ta dig nu tid att stanna, och njuta av lite smakprover. Trots att du egentligen inte har plats, så tror jag nog att det smyger ner en och annan flaska i packningen. Du har som ambition att ta med dessa hem, men du kommer garanterat att nalla lite på dom. Strax innan du somnar, så sniffar du och upplever dagens strapatser. Sedan kommer du att sova mjukt och drömma ljuvliga drömmar, hela natten. Fram tills du vaknar nästa morgon, pigg och utvilad. Redo att ta dig an dagens etapp, där ytterligare upplevelser väntar.

Donau och cykel.Tidigare kopplade åtminstone jag samman Donau med vatten och kryssning. Även det en upplevelse. Numera kopplar jag även in cykeln som ett transportmedel vid Donau.

Smarta researrangörerDet finns ju de researrangörer som kopierat min smarta idé med att både cykla och åka på kryssning på Donau. Eller kopierat är alldeles för mycket sagt, de har kommit på idén själva. Du tar dig till Passau, och där hämtar du ut din hyrcykel, och checkar in på båten. Den följer dig sedan hela resan till Wien. Du sover och käkar på färjan och du cyklar på dagarna. Skulle det komma en dag då du av någon anledning inte orkar eller vill cykla. Så är jag övertygad om att du kan följa med båten den dagen, så du skaffar dig absolut inget tvång på att cykla varje dag. Det är helt upp till dig hur mycket du vill cykla. Uppleva Donau det får du göra oavsett vilket transportsätt du väljer den dagen. Snacka om att det bara är att glida iväg och boka.

Motion längs DonauNu vet jag inte hur mycket motion din kropp vill ha för att den ska må bra. Det jag vet är att om du vill motioner på resan, så är Donau en bra destination. Du kan cykla eller vandra, det är helt upp till dig. Och du kan dessutom välja att ha ett flytande hotell, ganska praktiskt. Du vet ju i vilket rum du ska tillbringa nästa natt, men du vet inte var detta rum finns. Du kan mad all sannolikhet cykla brevid båten under dagen, fortare går det inte. Som jag skrivit, vill du ha motion och förbättra din hälsa, då är Donau ett lysande alternativ.

Lämna ett svar