Hemma igen…

Hemma blir det som vanligt, igen.

Det blev ganska många steg på vår resa, drygt 250 000 eller 9599 steg i snitt per dag. Var på provtagning nu när jag kom hem. Inte hjälpte detta, 67 låg långtidssockret på. Jag kan också bli gigantiskt besviken på rådet att gå ner några kilon. Är du under 95, så är det inga problem. Nu har jag stått på under 93 kilo sedan 1 maj, det finns ingen som helst förändring. Jag har i och för sig käkat lite dåligt, ej följt råden så där väldigt bra.


Men på resan så var det åtminstone en grönsallad till lunch varje dag. Sedan blev det någon lite glass här och där, sådant som piggar upp siffrorna. Lite slarv och mycket motion, ser tydligen till att det inte står så bar till för mig. Om jag vänder på detta, mycket slarv och lite motion, så borde siffrorna rasa in i katastrofen. Jag tänker inte utsätta mig för sådant.

Nya bullar


Men nu ska det bli andra bullar. Jag ska kidnappa hustruns stavar. Det är bungyPump, så att jag får ta i lite. Har en ny läkartid om drygt två veckor, då ska det väl ändå bli lite bättre kan jag hoppas. Bungypump är perfekta jämfört med vanliga stavar. Med bungypump så får jag trycka ner ordentligt med armarna, och det ökar min ansträngning med upp till sextio procent. Det är som om du får en hundralapp, och så är den värd 160 kronor. Du kan alltså köpa betydligt flera glassar till barnbarnen.

Egna stavarJag får ta mig samman och skaffa egna stavar, bungypump, givetvis. Med lite tyngre motstånd, borde jag få ut än mer de gånger jag motionerar. Jag går trots allt så att jag blir lite andfådd, det är lagom sägs det. Jag ska inte påstå att det var den takten vi hade på semestern, så det är troligtvis därför som resultatet uteblivit. Jag ska gå lika mycket här hemma, med förutsättningen att bli lite andfådd, och så ska jag senare kolla.

Många vägarEn förutsättning fr att det ska vara kul att promenera det är ju trots allt att det finns bra promenadvägar. Jag tar gärna ett varv i skogen. Jag har tur, jag bor i ett område, där jag ganska lätt tar mig till ett skogsområde och kan ta en promenad där på bra skogsvägar. Jag tror det tar omkring 2000 steg, så är jag på plats. Själva skogsvägen, den jag har hittat är på ungefär femtusen steg, så går jag dit, tar rundan, och så hem, så har jag tagit in 9000 steg. Det är över min plan om 7500 per dag. Jo, jag gillar den vägen.

SkogsluftFör att hålla mig lite till förra ämnet, så kan jag säga att skogsluft är en njutning. Det är dessutom alldeles utmärkt, då skogen är den som skapar syret i luften, och här kan jag då gå och njuta av nyproducerad luft. Jo, jag mår alldeles förträffligt efter en sådan promenad. Jag ska kanske inte överdriva och säga att jag längtar till nästa promenad, men ja varför inte. Jag mår ju utmärkt vid hemkomsten.

ResepromenadOm jag prisade skogspromenaden förut, så kan jag inte säga samma sak om promenaderna på våra resor. Dels tar vi tid på oss. Det händer att vi reser oss från en uteservering, går femtio meter, finner en ny uteservering, och slår oss ner. Detta ofta i stadstrafik, med alla utsläpp från trafiken. Det är inga snabba promenader, det är mera att vi förflyttar oss. Men det blir steg, om det nu är enbart detta man ska räkna. Jag tror mina promenader hemma ger bättre effekt, om jag ser ur motionssynpunkt, och bra för min hälsa.

Hemma ser jag lambgift på promenaden
Hemma har jag Lambgift södra Gotland, Hamra Socken. Det är sådant jag ser på mina promenader…

Lämna ett svar