Invägning

Den, vågen, stod på 93,6 i morse. Nu är målet att ta bort tio kilo under 2020, eller egentligen att komma under 80, så att första siffran hamnar på en sjua. Jag har försökt läsa på och det krävs ett kaloriunderskott om ca 7000 kalorier för ett kilo. I mitt fall blir det drygt 84000 kalorier mer i uttag än i intaget. Nu kan jag ju fixa detta på flera sätt, ett är att äta mindre, eller kanske nyttigare, det är ett problem, måste jag säga. Jag gillar ju till exempel bruna bönor med stekt fläsk. Bara det blåser till i kaloritabellen, 1260. Och sedan får jag knappt se på en kopp kaffe.


Nej det handlar nog för min del om att suga i frisk luft, och det i massor. En promenad på drygt 7 kilometer ger lite drygt 500 kalorier, så snabbt räknat blir det 14 dagars promenad, av den längden för varje kilo ner. Snabbar jag mig så bör jag vara under 90 innan nästa månadsskifte, januari/februari. Det blir att kämpa, känner jag mi själv rätt så är det inte så mycket annat att göra. Jag har givetvis skaffat mig ett konto på viktklubb, och det finns säkert en massa andra liknande ställen man kan följa. Problemet med dessa grejer är all tid det tar att stoppa in allt man äter. Och få ett konkret resultat som skriker en rätt upp i ansiktet. Jag älskar, liksom Ture Sventon Semlor. Vi har en hård tid framöver. Varje Semla skapar cirka 350 kalorier, och vill man då festa lite, som det händer att jag gör, kanske ta tre eller fyra en dag, då kan du ju räkna ut vad som händer. 1400 av dagens 1354 kalorier är förbrukade.


Räknar jag om det i promenader, så blir det nästan två mil, det är långt, riktigt långt. Går jag så mycket finns risken att jag blir så trött att jag inte orkar sätta mig med ens en semla, än värre med fyra. Det kan ju vara en del av finessen, promenera så pass mycket att jag inte orkar slarva. Det gäller att hitta fördelar i allt.
Enligt Viktklubben ska jag uppnå årets första mål den 21 januari. Ser med spänning fram mot denna tisdag.

BIld av Christoffer Steffens från Pixabay

Lämna ett svar