6 fördelar med massage – för spända muskler och bättre hälsa

Massage är mer än bara en känsla och lyx i vardagen, utan det händer otroligt mycket i kroppen när du masseras. När en erfaren och professionell massör bearbetar ens kroppen slappnar varenda muskel av. Ordet massage kommer från latinets massa som betyder beröring, och det är vid beröring som ett antal avstressande processer i kroppen sätts igång. Kroppen slappnar av rent biologiskt och en balans skapas som hjälper kroppens egna läkeprocesser.

6 fördelar med att gå på regelbunden massage

 • Lindrar träningsvärk och påskyndar läkning av muskler
  Massage påverkar ökad syretransport till musklerna, vilket i sin tur leder till att de återhämtas och läker snabbare. En massören använder händerna till att trycka och bearbeta muskelfibrer, senor och ligament, vilket leder till att spänningar eller möjliga ärrvävnader löses upp. För att behandla en sträckning eller ibland hela kroppen koncentreras massagen till några få muskler. Därför är det perfekt att boka in en massage efter till exempel ett träningspass.
 • Bättre blodcirkulation
  Det är väldigt viktigt för kroppen med en hälsosam blodcirkulation då det ökar syrenivån i alla delar av kroppen. När man får massage ökar blodcirkulationen och detta leder även syretillförseln i blodet. Detta är positivt för sina inre organ och vävnader.
 • Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk
  Den vanligaste typen av huvudvärk är spänningshuvudvärk som orsakas av bland annat spända muskler, oro, stress och sömnbrist. Genom att få massage mjukas de spända musklerna upp som i sin tur minskar de bakomliggande orsakerna till huvudvärken.
 • Motverkar stress
  “Må-bra-hormonet” oxytocin frigörs vid beröring och massage. Detta hormon verkar lugnande och sänker både ens blodtryck och puls. Vi omges dagligen av ständigt ljud såsom buller, telefoner, röster och musik. Den stillsamma sessionen ger dig en lugn och tyst stund för din hjärna och öron.
 • Stärker immunförsvaret
  Vita blodkroppar är en viktig del av immunförsvaret. De ökas vid massage, vilket gör att man blir mer resistent mot infektioner.
 • Minskar oro och depression
  När du får massage minskas produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin. Vid beröring frigörs flera “må-bra-hormoner” såsom  dopamin, serotonin och oxytocin. Man brukar säga att den stillsamma stund av full uppmärksamhet vid en massagebehandling, liknar en session av psykoterapi. Vilket därmed kan leda till liknande effekter. 

Bor du i Stockholm så har massage kedjan Sthlm Physique flertal praktiker där du med kort varsel kan boka en massage i Stockholm.

Massage – för spända muskler och bättre hälsa!

Lämna ett svar