Morgonpromenad, även i tider med Corona

Hur är det nu med morgonpromenad? Skyller du på Cornonan för att du inte motionerar? Slarvigt, det är faktiskt nu du kan ta tag i din motion och skaffa dig nya trevliga vanor. Kliv upp mellan fem och sex på morgonen, stiger du upp tidigare hinner du ta en morgonfika innan du drar på dig kläder. Ju närmare fem du börjar, ju mer naturupplevelser kommer du att få. Själv har jag dragit igång en morgonpromenad där jag försöker vara igång klockan fem, eller strax efter.

Morgonpromenad i tid!

Det har lyckats en gång, men då lyckades jag få se skygga rådjur på ganska nära håll. Andra mornar har det blivit senare, och då är det bara möten med hundägare och lyckliga hundar.

Matte jobbar med valpen.

En morgon mötte jag en matte och hennes ganska unga valp. Mattes försökte sätta valpen, det gick bra, men att valpen även skulle vara koncentrerad på henne, när jag passerade, gick mindre bra. Jag rörde mig och var därmed naturligt ett intressantare objekt. Till mattes framgång ska sägas att valpen dock satt kvar, bara det är ett framsteg. Matte verkade vara av den envisa typen, så om jag möter paret igen, så har hon vunnit diskussionen med valpen om vem som är mest intressant. Matte hade dessutom lite muta iform av någon form av godis. Jag ser fram mot nästa möte, det kräver en tidig utgång från min sida.
Nåväl, jag har min morgonpromenad på gångstigar i södra Visby. Området har tillkommit de senaste tjugofem kanske trettio åren, så jag har inte utforskat dessa tidigare, jag är uppfödd bara några kilometer från dessa områden, men det var före de byggde här. Numera går jag nästan fem kilometer varje morgon. Det finns några olika gång och cykelvägar, så det blir inte rutiner, utan nya upptäckter varje morgon. I dag till exempel tog jag till vänster på ett ställe, där jag tidigare gått rakt fram, lite längre fram tog jag till höger och kom lite in i själva bostadsområdet. Där dök det helt plötsligt upp cigarettrök, en doft som jag inte känt de senaste tio åren, det är ungefär så länge sedan jag själv slutade röka. Tänk att det ska ta tio år innan luktsinnet återkommer. Ja, nu luktar det inte enbart rök, det dyker upp en massa andra trevliga dofter på morgonpromenaden. I går hade det regnat innan jag gick. Det gav mig dofter av friskhet, en nyregnad skog, det ger härliga och friska dofter. Har du inte upplevt det, se till att få göra det, snart. Det är en härlig doft en sådan man lever gott på resten av dagen.
Dagens kilometertid hamnade på 13,27 minuter per kilometer. I torsdags var jag knappt under 13 minuter, 12,55. Jag tycker faktiskt att jag går snabbare nu, men är ändå en halvminut sämre än i torsdag, knepigt. Kanske det går snabbare om jag går åt andra hållet? Det får bli morgondagens uppgift att kolla.

Morgonpromenad till fågelsång


Under dagens tysta promenad, det är bara fåglarna och jag som är vaken, för det mesta, så kom jag att bli sugen på smörstekt pannkaka. Som tur var fixade jag några i går och a i frysen. Pannkakorna blir betydligt godare om de får ligga i frysen, man plockar fram några, jag tog två, tar en stekpanna och lägger i pannkakorna med en ordentlig klick med smör. Dra ner värmen och låt det småputtra en stund i ganska låg värme. Då får du frasiga pannkakor som ska ätas med en god hemgjord sylt, jag hade jordgubbssylt i morse, men jag har hallon och ibland äpplemos. Eftersom jag har diabetes så har jag gjort sylten själv, då givetvis med betydligt mindre med socker. Du hittar en del recept på min matblogg, godmnatvarjedag.se

Morgonpromenad i bra skor.
Morgonpromenad i bra skor.

Lämna ett svar