Promenera ner din vikt

Nu är jag lite irriterad på mig själv. Läste lokaltidningen nu på morgonen om ytterligare en kille som promenerat bort sina mediciner. Det är ungefär detsamma som att Promenera ner din vikt. Jag gick och vägde mig, det var upp, inte på humör utan på flera siffror. Jag stod nu på 95,3, det är en negativ siffra, jag ska ju ner på lite drygt 80, 81 eller allra max 82. När jag läste artikeln så berättade killen om diabetes 2 och alla mediciner han fått. Starkt som han var knäppte han genast på skorna och tag sin timmes promenad, exakt så som jag vill, men som jag slarvat med ganska ordentligt den senaste tiden. I slutet av Juni är det dags för ny kontroll, och har jag inte sänkt mitt långtidssocker, så kommer läkaren ju att bli tokig på mig, säkerligen ge mig någon ny medicin, och anmana mig till skärpning. Min kropp ska förbaske mig inte behöva någon medicin, och det är enbart jag själv som kan styra detta genom att sköta kroppen. Så från och med idag, så blir det minst en timmes promenad, inga ursäkter.

Promenera ner din vikt
Promenera ner din vikt

Promenera ner din vikt

Det första målet är att vara “godkänd” vid kontrollen i Juni, nästa mål blir att försöka bli av med mediciner. Jag har egentligen inget emot mediciner, de behövs för att människan ska kunna överleva, det är jag medveten om. Men kan man undvika, så är det nog ingen nackdel. Min kropp ska undvika medicinerna, ganska snart hoppas jag. Så, ja du vet vad som gäller.
Efter promenaden kändes det väldigt bra. Promenaden tog nästan 90 minuter och jag hann knappt sex kilometer, du förstår att det inte går så där våldsamt snabbt, men det bekymrar mig mindre. Nu är en ny era inledd, morgonpromenaden, ska genomföras, varje morgon. Enda giltiga undantaget är när det spöregnar, det vill säga nästan aldrig. Jag har alla mina promenader på Runkeeper, allt för att jag ska kunna se om jag verkligen nu går allt som jag tror. Det finns säkert något sätt att manipulera Runkeeper, fråga dock icke mig, jag har absolut inte ens en aning, och jag vill inte veta heller. Jag vill vara ärlig mot min kropp, som nu ska få känna på det härliga att vågen inte kommer att orka upp till det magiska 90-kilo. Jag hoppas det målet är uppnått innan jag smiter iväg på kontrollen, för då kan läkaren se att jag har fixat även några kilon borttappade. Jag är numera en skärpt kille, som inte slarvar vare sig med mat eller motion.
Jag hoppas ju att kontrollen går ganska bra i sommar, då kommer jag att fortsätta mina promenader. I Dagens tidning hade han promenerat i två år och tappat 30 kilo, förstå detta trettio kilo, det är betydligt mer än vad min läkare ordinerade mig, så lyckade han, då finns det förbaske mig möjligheter även för mig. Det blir lite drygt ett kilo i månaden, så någon gång vid den här tiden nästa år, så bör mitt mål vara uppnått. Nu blir det kul, jag ska byta skor. Jag köpte så fina och sköna vandringsskor, jag ska plocka på mig dessa i morgon, och se om det blir bättre eller rättare sagt skönare. Det är absolut inget fel på mina nuvarande gympaskor, men det tål att provas. Jag har också med mig mina stavar, som ger mig en förbrukning av kalorier på upp emot 50% mer. Runkeeper säger 415 förbrukade kalorier. Med min beräkning blir det alltså drygt 600 förbrukade. Bra, målet kommer att nås 50% snabbar. I stället för att tappa drygt 1 kilo i månaden, så kanske det kan försvinna två. Undrar egentligen hur länge? När jag nått mitt mål, så måste jag hitta på något annat, något som hindrar ytterligare viktnedgång. Hmm, det får bli dåtidens problem, kanske en glass om dagen. Jag ska nog lista ut något lämpligt.

Ett svar på “Promenera ner din vikt”

  1. Pingback: Korttidsfasta och LCHF är effektivt mot fettlever enligt Kostfonden -1 -

Lämna ett svar