Promenera på morgonen

Promenera på morgonen, gör en bra start på dagen, och nu är den avklarad, trots att klockan inte kommit upp till halv sju. Jag kan meddela att det är en alldeles underbar morgon, här i södra delarna av Visby. Min morgonpromenad hamnade idag på 4,46 km, det blir hundra meter kortare än i går, trots att jag försökte gå samma sträcka. Det var först nu när jag sitter och studerar de båda kartorna som jag inser mitt misstag, misstaget består i att jag inte passerade en timme på promenaden. Men det kan också bero på att jag gick snabbare idag. Jag ska inte skryta, men 12 minuter och 55 sekunder per kilometer idag, igår hade jag 30 sekunder mera tid på mig per kilometer. Jag har för mig att de som springer maraton ock andra långlopp har lite drygt tre minuter på sig per kilometer. Jag har en del att ta igen. Å andra sidan har jag inte börjat löpa, ännu. Det kanske kommer.

Gå ner i vikt promenad


Jag har ju som mål att ta bort ett antal kilo med mina promenader. I lokaltidningen för några dagar sedan stod det ju om en man som tappat trettio kilo på 24månader. Jag har inte som mål att tappa så många kilon, men kanske hälften, om jag nu följer denna plan, med en timmes promenad varje dag, eller åtminstone de absolut flesta dagarna, så bör jag kunna fixa mitt mål tills nästa valborgsmässoafton, denna gång är det nog kört.
Promenera ner din vikt
Jag läser på väldigt många ställen att enkla promenader gör att vikten reduceras. Ni som läser min blogg vet ju att jag även har med mig stavar, byngypump, sex kilos. Detta ökar min kaloriförbrukning, det är bra. Om jag i övrigt stoppar i mig i stort sett som tidigare, så bör det rent logiskt försvinna något kilo då och då. Jag har för mig 7000 kalorier för ett kilo. Då blir det inte ett kilo i veckan, utan det bli ett kilo var tredje vecka.

Powerwalk


Om jag har stavar så blir det lite som powerwalk, det vill säga att jag går så pass snabbt och med bungypumpstavar, så att min puls höjs och jag blir lite svettig. Det ska skynda på förbrukningen av kalorier och därmed öka min viktnedgång. Grattis det kan inte bli bättre.

Vandringsskor


Jag skrev i tisdags att jag skulle sätta på mig mina vandringsskor. Jag kom ihåg det. Och det är kanske därför det gick betydligt snabbare idag, därmed också högre förbrukning av kalorier. Det blir mina vandringsskor framöver.

HittautNär jag kom hem igen, så låg där en gratistidning i brevlådan. Jag plockade med mig den hem, och ur föll en broschyr om hittaut. Det är en ganska skojig motionsform. I Broschyren finns en karta och där har man prickat ut en massa kontroller, jag hittade etthundra stycken. Meningen är att man ska promenera runt i staden, och hitta alla dessa kontroller. På varje kontroll finns en kod, som man ska skriva upp. Sedan loggar man in på nätet och fyller i koderna, då är man med på utlottning av fina priser.

Naturpasset


Förra veckan köpte köra hustrun ett liknande paket hos ica. Naturpasset kallades det, samma princip, du promenerar runt, i det här fallet i Visby innerstad, hittar dina punkter, skriver upp koden, loggar in fyller i dina koder, och kan vinna fina priser. I båda fallen är det orienteringsklubbar som står bakom detta fina evenemang. Jag ska ta mig runt båda, det lovar jag, det är ingen panik, den första ska vara klar i oktober, den andra i november. Intresserad? Läs mera på respektive hemsida. Och så ta dig ut och njut av det fina vädret och naturen, det finns plats för alla. Nu kommer du inte undan, det är bara att snöra på sig skorna och ut i en promenad.

Promenad på morgonen, när solens första strålar når ner på en.
Promenera i morgonstrålarna.

Lämna ett svar