Kan en tårtbit bli ditt fördärv!!!1 Läs och fundera!

En tårtbit, kan det bli ett fördärv? Hur är det nu, handen på hjärtat? Det är lite firande på jobbet, chefen kommer in med tårtan, du är bland de första och tar en rejäl bit av den goda gräddtårtan. På slutet är det omtag, för de som vill, du ställer dig först i kön och tar ytterligare en rejäl bit. Ganska nöjd sveper du av dagens sista timmar, innan du tar de 25 stegen bort till bilen som du parkerar på uppfarten. Mannen har gjort middag, en kaloririk grej, där du gärna backar, det var ju så gott. Du sköljer ner med två glas vin. Allt detta kan nu skapa en ekonomisk kris i familjen, för nästa morgon så passar inte tröjan. Magen sväller ut över kanten, du MÅSTE helt enkelt ha en ny tröja.

Tar något gammal en stund, du måste offra dig!


Du kastar på dig någon annan gammal trasa och tar dig pinsamt till jobbet igen. På frukosten har du att välja mellan en nyttig havregrynsgröt, eller den sista tårtbiten sedan i går. Svag för gräddtårtor, så offrar du dig. Den var nästan lika god idag. Lunch, äntligen. Det får bli en snabbis till lokal hamburgerestaurang, lite fet hamburgare, pommes och en cola, så är lunchen klar. Nu gäller det bara att utnyttja tiden rätt, in på närmaste modebutik, och hitta en vacker tröja. Snygg med lite väl över din budget, du tänker att familjen får dra in på något, du köpet tröjan glatt.

Mannen köper en ny spegel!När du efter lunch kollar bankkontot ser du att det i princip är minus, en annan stor utgift har spräckt er ekonomi, så att ni ligger back. Det visar sig att mannen köpt den där spegeln som ni varit överens om att handla. Eftermiddagen ägnar du åt att fundera på en bra förklaring till behovet av din tröja. Även om den är vacker, så är det inte säkert att det argumentet biter på din man. Era barn önskar sig med all säkerhet något annat. Sjka du behöva gå hem och ta den där diskussionen?

Valet blir ditt! Tårtbit eller spegel?Väl hemma ser du att mannen satt upp spegeln i hallen, du måste erkänna att den passade alldeles utmärkt, du skulle inte kunnat gjort det bättre själv. Han ser att du har en kasse från butiken, med kläder och ställer frågan, varför? Du inser återigen att det inte var dagens smartaste val. Så hur kommer du ur den här situationen, med hedern i behåll?

Hur kommer du ur den här situationen?Som jag ser det så finns det två saker att göra framöver, skippa tårtbiten, och slita ut de kläder du redan har i din överfulla garderob. Fortsätter du så här, så kommer du att behöva byta ut det mesta i garderoben, och då är frågan om den goda tårtbiten är värd detta. Du kan visserligen plocka på dig träningssetet du köpte till dig själv i julklapp, och som hängt där i garderoben sedan dess. Då kan du med all säkerhet både äta tårtan och ha ekonomin kvar.

Promenera åtta kilometer, minst och snabbt!Jo, det är sant, du behöver promenera minst åtta kilometer för att förbruka en tårtbit. Det är inga strövtåg, utan en snabb promenad, en sådan som höjer din puls, och gör dig lite varm i kläderna. Har du en kompis med dig, så ska ni knappt kunna samtala. När du kommer hem, så kan du med gott samvete slå dig ner i soffan, och titta på mannen en kort stund, innan du kliver in i duschen, samtidigt som du slänger ditt träningsset i tvättmaskinen, och fyller på med lite mera smutstvätt. Du smörjer in kroppen med någon ljuvlig olja, som luktar lite gott, sätter på dig morgonrocken, och känner dig väldigt nöjd med dagen. Nästa morgon har du hela garderoben att välja mellan, du känner absolut inget tvång att behöva stressa på lunchen för att skaffa nya tröjor.

Bättre livsstil, bättre ekonomi!


Nu är det kanske lite överdrivet att påstå att hela familjens ekonomi står och faller med en tårtbit, jag ville bara visa hur saker kan hänga ihop. Gör du en sak, så kan det hända saker i andra ändan, därför bör man fundera på i princip allt som man gör, om det är bra ur de flesta synvinklar. På bokrean skaffade jag “Omgiven av motgångar” av Thomas Erikson, du kanske känner honom bättre om jag skriver, “omgiven av idioter” en mycket uppmärksammad bok för några år sedan.

Omgiven av motgångar


Här är mycket av Thomas filosofi att du måste ta ansvar för alla dina handlingar, det är egentligen ur denna fras som den här artikeln är spunnen. Köp gärna boken, den finns som sagt på Rean, jag fann mitt exemplar på ICA MAXI för 79 väl investerade kronor. Tar du den på Adlibris, så hittar jag den inte på bokrean, bara i ordinarie, för 204 spänn. Det är exakt samma pris på Bokus.

Hela boken framför mig!


Jag har ännu, som tur är, hela boken framför mig, eller åtminstone större delen, Jag har smugit mig igenom första kapitlet. Jag kommer att ha mycket njutning framöver, skulle tro åtminstone fram till och med helgen. Så återkom, jag kanske får inspiration till flera inlägg.

Du kan läsa mera om att bli pensionär via länken.

Omgiven av motgångar - Tårtbit
Omgiven av motgångar – Tårtbit

Lämna ett svar